27 Mart 2017 Pazartesi

Beltur/ Gülhane

Gülhane- Sultan Ahmet taraflarına yolunuz düşerse eğer size önerebileceğim yerlerin başında sanırım Beltur Gülhane Tesisleri geliyor.


Gülhane Parkı'ndan giriş yaparsanız hemen ilerde solda sizi fotoğraftaki gibi bir yer karşılıyor. Yeşilliğin içinde yaz kış oturabileceğiniz bir bahçesi var.

Yemeklerden bahsedecek olursak lezzetli olduğunu söylebilirim aynı zamanda pahalı da değiller.



Menüde görebileceğiniz gibi isimler sanki eski saray yemekleriymiş gibi adlandırılmış ve aynı zamanda yemeklerde bolca baharat kullanılıyor.Sanırım tarihi bir yerde olduğu için eski saray havası ve yemeklerinin tadı verilmek istenmiş. Yakın zamanda menülerini değiştirdikleri için menüde yazmasa da Toyga Çorbası diye bir şey vardı. O nasıl efsane bir çorbadır. Özellikle kış günlerinde tercih edilebilecek en iyi şey diyebilirim.


İlk olarak Antep Usülü Erişteli Mahlita Çorbası aldık.İsminin böyle süslü olduğuna bakmayın eğer anneleriniz mercimek çorbasını patatesli yapıyorsa bu çorbadan bir farkı yok demektir. İçindeki ekstra sayılabilecek tek malzeme erişte olmuş. Toyga Çorbası kadar lezzetli olmasa da soğuk günlerde içinizi ısıtacak bir çorba.


Daha önceleri geldiğimde içliköfte de yemiştik. Tekrar menüye baktığımızda göremedik, garsona sorduğumuzda onun yerine Arefe Köftesi yapıldığını söyledi. Görünüş olarak çok benzerler içliköfteyle ama iş lezzete geldiğinde farklılaşıyor. Arefe köftesinin içinde içliköfteden farklı olarak anason- evet doğru okudunuz- toz tarçın ve kakule bulunuyor. Ayrıca fotoğrafta görebileceğiniz gibi süzme yoğurt ile servis ediliyor. Aslında baharatlardan genel olarak rahatsız olmayan birisi olarak sanki tarçın ve kakule işi biraz ağırlaştırmış gibi oldu. Tekrar tercih edeceğim bir lezzet değil malesef.
 

Gelelim son lezzetimize, Etli Saray Mantısı. Benim gibi mantı olsun da taştan olsun grubuna dahilseniz tabiki seversiniz. Yine de mantının eksik bulduğum noktası salçalı sosunun pek sos gibi olmayışı. Yine de göz ardı edilebilecek bir durum.

 Genel değerlendirmeye gelirsek pahalı olmayan, yemeklerinin sunumuna önem veren bir yer.Daha önce dediğim gibi tarihi bölgede olmasının etkisiyle hem yemeklere saray yemeklerinin adları verilmiş hem de sunumlarını buna uygun yapmaya çalışıyorlar. Kesinlikle gelin diye önermem sadece yolunuzun üstündeyse uğrayabileceğiniz bir yer. Bana tekrar gelir misin diye sorarsanız eğer, evet gelirim. Yaşadığım yere yakınlığı sebebiyle bir pazar yürüyüşü sırasında uğrayıp yemek yiyebilirim. 

Yeni lezzetler için takipte kalın. (B)

Haritada görmek için;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder